GEBOUW C VERHUURT

GEBOUW C – VOOR COÖPERATIEVE CREATIE & DUURZAME INNOVATIE

Huurders

Of je nu een starter of doorgewinterde ondernemer bent, verbinding met andere bedrijven en instellingen is de sleutel tot succes. Met de Incubator Duurzame Energie Alkmaar (IDEA) en het Innovatie lab in huis is er in Gebouw C een broedplaats gecreëerd waar nieuwe ideeën getest en uitgewerkt kunnen worden en waar samenwerking met andere professionals op het gebied van duurzame (energie) innovatie gestimuleerd wordt.

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN)

Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland.

NHN is in de regio een vast aanspreekpunt voor alle zaken die met ontwikkeling van de regio te maken hebben. We weten wat er speelt, en brengen ondernemers, onderzoekers, investeerders en overheden samen. NHN heeft daarbij drie ‘kernactiviteiten’: We helpen ondernemers bij hun investeringen in de regio, we trekken nieuwe bedrijven aan door in te zetten op marketing en acquisitie en we dragen bij aan een verdere verbetering van het vestigingsklimaat.

www.nhn.nl

Teamwork Technology

Teamwork Technology ontwikkelt technologieën, innovatieve concepten en producten op het gebied van duurzame energie.

De nieuwe technologieën worden ondergebracht in nieuwe organisaties en groeien tot zelfstandige succesvolle bedrijven. Vanaf 1993 heeft Teamwork een uitgebreide portfolio opgebouwd met projecten die bijdragen aan de verduurzaming van onze samenleving. Daarmee heeft Teamwork Technology de opstart van nieuwe bedrijven in de duurzame energie tot haar professie gemaakt.

Op dit moment zijn de pijlen van Teamwork gericht op de ontwikkeling van de thermo-akoestische warmtepomp van Blue Heart Energy en de ontwikkeling van de golfenergiegenerator Symphony Wave Power.

www.teamwork.nl

Koopman Optima

Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel!

Koopman Optima is een slagvaardig ondersteunings- en begeleidingsbureau exclusief voor de publieke sector en dat zicht richt op innovaties. Opgericht in 2016 door Martin Koopman en Marc Pothast, management consultants met samen ruim 70 jaar ervaring…

Wij werken samen met hogeschool Inholland. Wij hebben wij onze huisvesting bij Inholland in Alkmaar, maar we werken landelijk. Onze klanten zijn vooral gemeenten, provincies, ministeries, waterschappen, welzijns- en onderwijsinstellingen en andere maatschappelijke organisaties die worstelen met complexe beleids- en organisatievraagstukken. Door onze dienstverlening – zowel concrete adviezen als fysieke ondersteuning door onze interim-professionals – dragen wij bij aan de kwaliteit van de publieke sector én van de samenleving.

www.koopmanoptima.nl

InnovatieLab Inholland

wij INNOVEREN / wij EXPERIMENTEREN / wij INSPIREREN / wij LEREN

Bij ons komen goede ideeën en oplossingen, krachtige ontwerpen en resultaten met impact tot stand. Studenten en docenten werken in het InnovatieLab samen met onderzoekers en ondernemers uit de regio Holland boven Amsterdam. Wij werken aan wereldwijde en regionale vraagstukken op het gebied van duurzame energie en verduurzaming van de industrie.

Vanuit een multidisciplinaire projectruimte met werkplaatsen, vergaderruimtes en flexwerkplekken, worden innovatieve producten en ideeën gedemonstreerd. Een plek waar ervaring kan worden opgedaan met innovatieve machines en methodes. Een omgeving waar fouten worden gemaakt, vragen worden gesteld en meningen worden bijgesteld. Een plek waar men durft te leren en innoveren!

Welkom in het InnovatieLab.

www.inholland.nl | www.terratechnica.nl

Terra Technica

TerraTechnica verbindt onderwijs, onderzoek, ondernemers en innovatie in duurzame energietoepassingen.

Dit leidt tot een sterk ondernemersklimaat en duurzame arbeidsmarkt in de regio Holland boven Amsterdam. Ondernemers bieden wij toegang tot toegepast onderzoek zodat zij duurzaam en toekomstbestendig kunnen ondernemen en innoveren. Wij zorgen voor een uitdagend en vernieuwend onderwijsmodel voor docenten en studenten door onderzoek en ondernemers aan het onderwijs te verbinden.

De regio Holland boven Amsterdam blinkt, door onze verbindende kracht, uit als wereldwijde kennisregio, innovatiecentrum en ontwikkelkracht voor toepassingen in duurzame energie.

www.TerraTechnica.nl

IDEA

De incubator IDEA helpt innovatieve ideeën voor duurzame energie sneller naar de markt te brengen.

In de praktijk komt dat neer op o.a. coaching, kantoorruimte, ondersteuning bij business development, en een groot netwerk (financiers, leveranciers, klanten, enz.). Daardoor kunnen ondernemers en ideeën de route van idee naar commercieel succes sneller afleggen.

Op dit moment zijn er 10 startups die door IDEA ondersteund worden. Deze ondernemers delen een groot enthousiasme en potentie, maar zijn ook heel verschillend. Wel zijn ze allemaal met duurzame energie bezig, van productie (marine energie, waterstof, biomassa, enz.) tot energiebesparing (asfalt, kassenbouw, warmtemanagement in gebouwen, enz.).

www.idea-nhn.nl

Blue Heart Energy

Blue Heart Energy ontwikkelt een thermo-akoestische warmtepomp voor het koelen en verwarmen van woningen en kantoren.

De nieuwe warmtepomp kent voordelen ten opzichte van bestaande systemen, thermo-akoestiek kan een nieuwe generatie warmtepompen inluiden. De eerste  BHE warmtepompen worden naar verwachting vanaf 2020 in de markt geïntroduceerd.

Het Blue Heart team rekent, ontwerpt en bouwt het eerste prototype in samenwerking met en bij Teamwork Technology.

www.blueheartenergy.com

InVesta

InVesta is hét expertisecentrum voor biomassa en vergassingstechnologie.

In dit Noord-Hollandse bedrijvencluster werken ondernemers, onderzoekers en overheden samen aan duurzame en innovatieve groengas initiatieven. Technologieontwikkeling op het gebied van biomassavergassing en een brede toepassing van de geproduceerde gassen staan centraal.

InVesta stimuleert, faciliteert en verbindt partijen om innovaties in de keten van biomassavergassing te ontwikkelen en vermarkten. Ze richt zich op de gehele keten van biomassa tot eindproduct. InVesta is interessant voor partijen die in de keten technieken willen testen. Hiertoe stelt zij faciliteiten beschikbaar waar pilots en demo’s kunnen worden getest en gepresenteerd.

www.investa.org

HYGRO

HYGRO produceert en levert duurzame waterstof. De productie van de duurzame waterstof vindt in de windturbine zelf plaats.

Deze zeer efficiënte technologie zorgt voor verregaande positieve gevolgen, waardoor waterstof veel breder ingezet kan worden dan alleen als ‘buffer’ voor duurzaam opgewekte energie zoals zon en wind.

Net als bij elke andere energiedrager is er bij waterstof afstemming nodig tussen vraag en aanbod, zeker bij waterstof uit windenergie en toegepast als brandstof voor mobiliteit. Door coördinatie, optimalisatie en samenwerking van wind tot wiel is HYGRO in staat om betaalbare duurzame waterstof te produceren en leveren.

www.hy-gro.nl

Sustenso

Sustenso innoveert en investeert in Groene Energie, in het circulair maken van de Agro industrie.

Ze zijn een go-to partner voor installaties die agro-afvalstromen omzetten in verhandelbare producten. Sustenso beoogt innovatie van energie door het ver- en opwerken van biomassa, mest, groen gas en CO2.

Sustenso streeft naar het creëren van een duurzame toekomst voor volgende generaties, met aandacht en respect voor onze planeet. Ze wil een belangrijke rol spelen in de markt van circulaire, duurzame landbouw. Ze raadplegen wetenschappers, leveranciers en zoekt steun en kennis bij gebruikers met een visie.

Sustenso neemt deel aan de energie-innovatie programma’s van de provincie NH en de regio Alkmaar op het gebied van bedrijfsontwikkeling.

www.sustenso.nl

3D-cat B.V.

3D-cat B.V. is a start up that focusses on complex applications of additive manufacturing (e.g. 3D-printing) with ceramic materials in the B2B space, such as small reactors with sorbents and catalysts for the chemical industry and oil & gas business.

It works closely with technology institutions such as ECN>TNO in Petten, TU Eindhoven and Fraunhofer in Dresden. 3D-cat is supported by regional, national and European grants. Its main challenge is to develop 3D-cat’s first mini-reactor into a valuable robust product for its customers.

www.3d-catalyst.com

Circulairinbedrijf.nl

Ieder bedrijf kan vandaag nog beginnen met circulair ondernemen. Circulairinbedrijf.nl helpt ondernemers en organisaties daarmee door hun aangeleverde afval terug te brengen naar de grondstof, deze te verwerken en daar weer nieuwe producten van te maken.

Wij hebben bijvoorbeeld meerdere projecten i.s.m. KLM, Vrumona en Jacobs Douwe Egberts afgerond waarin onze circulaire gedachtegang tot uiting komt. Deze producten zijn ook verkrijgbaar in de webshop van Circulairinbedrijf.nl, dit maakt de cirkel rond. Het circulaire assortiment is er op gericht om organisaties te helpen om hun CO2-footprint te verlagen. Het doel is om op deze manier, in co-creatie met bedrijven, lineaire materiaalketens circulair te maken.

www.circulairinbedrijf.nl

Young Resultants

Wij verbinden organisaties en bedrijven aan talenten.

Organisatie ontwikkeling; Wij inspireren zelfstandige ondernemers, directies en managers bij het ontwikkelen van hun organisatie.

Implementatie; Wij maken de ontwikkeling van een organisatie waar door de inzet van jonge talenten en ervaren organisatie adviseurs.

Resultaat; Met behulp van bewezen tools en werkwijzen helpen wij resultaten te behalen.

Samen maken wij vaart in uw organisatie!

www.youngresultants.nl

© Copyright - Gebouw-C - Website: JoStudio
X
X